Geotèrmia
L’energia del subsòl

La terra emmagatzema gran part de l’energia que prové del Sol, i es converteix així en una font d’energia inesgotable i constant durant tot l’any.

Els sistemes geotèrmics consisteixen en una bomba de calor que aprofita aquesta font d’energia natural per subministrar de forma eficient les necessitats de calefacció, aigua calenta i refrigeració d’un habitatge i/o edifici.

Com funciona l’energia geotèrmica?

1

La barreja d’aigua i anticongelant de l’interior dels col·lectors de PE (1) enterrats absorbeix la calor emmagatzemada al subsòl.

2

A l’evaporador (2) l’energia provinent del subsòl és transferida al refrigerant, per augmentar-ne la temperatura i provocar l’evaporació.

3

El compressor (3) comprimeix el refrigerant per augmentar-ne la pressió i temperatura. Al condensador (4) el refrigerant cedeix la seva energia al sistema de calefacció /ACS

4

Posteriorment s’introdueix el refrigerant a la vàlvula d’expansió (5) on perd pressió i baixa de temperatura per iniciar-se de nou el procés a l’evaporador (2)

Avantatges de la geotèrmia

+ Estalvi

Estalvi econòmic fins a un 75%. Estalvi de la instal·lació obligatòria de plaques solars tèrmiques en una obra nova.

+ Confort

Reducció dels proveïdors d’energia (no fa falta gas natural, gasoil, propà….). Manteniment mínim.
Evita la instal·lació d’una sortida de fums. Monitoratge i control remot de les instal·lacions (Internet).

+ Eficiència

Equipament autònom, fiable i silenciós. Poca ocupació de l’espai. Cobreix les necessitats de calefacció, aigua calenta i fred amb un únic sistema, fàcil i ràpid d’instal·lar.

– CO2

Sistema ecològic, que no genera emissions de CO2.

Productes de qualitat

ENGIAUX és la delegació a Catalunya de Girod Geotèrmia, representant de les firmes sueques Thermia i Muovitech.

Totes dues empreses disposen de centres d’I+D avançats que permeten desenvolupar productes tecnològicament capdavanters i que permeten millorar l’eficiència de les instal·lacions constantment.

Thermia és un fabricant suec de bombes de geotèrmia i aerotèrmia amb més de trenta anys d’experiència, fet que li permet oferir un producte d’alta qualitat i de grans prestacions als seus clients.
>>visita el web

Thermia és un fabricant suec de bombes de geotèrmia i aerotèrmia amb més de trenta anys d’experiència, fet que li permet oferir un producte d’alta qualitat i de grans prestacions als seus clients.

>>visita el web

Informació útil

Girod
Thermia
Muovitech
EHPA – European Heat Pump Association
IGA – International Geothermal Association